Webcomp - Rudi Vande Weghe verdeelt ook diverse pakketten van software. Wij verbinden er ons toe om ofwel via officiële huurlicenties te werken ( vb office 365) of via officiële licenties die met ticket of licentieformulier aangekocht worden.

1. OS (operating systems)

Bij de aankoop van onze systemen kunt U altijd kiezen tussen een aantal besturingssystemen of OS ( operating systems). Een aantal zijn onder bepaalde omstandigheden volledig gratis andere zijn onder betaallicentie. Webcomp - Rudi Vande Weghe werkt altijd volgens de legale procedure per OS bepaald. Er dient altijd een licentie te worden geregistreerd of aangekocht volgens de wetgevingen van land en producent.

windows.png ubuntu.jpg redhat linux.jpg reactos.png linux mint.jpg ios.png android.jpg

Windows licenties worden altijd bijgeleverd bij nieuw aangekochte pc van diverse merken. Bij een assemblage pc ( specifiek samengestelde pc wordt altijd een windowslicentie bijgerekend tenzij deze met een ander OS zoals ubuntu moet worden geïnstalleerd)

Freeware en Shareware OS-pakketten worden altijd volgens de correcte procedure geinstalleerd.

2.Beveiligingssoftware

Kaspesky_Antivirus_logo.png  Webcomp - Rudi Vande Weghe werkt al jaren met de virusbeveiligingen van Kaspersky security.  We hebben alles van Kaspersky security in ons gamma.

 FREE KASPERSKY SECURITY (gratis)

 Deze beveliging zetten we standaard op al onze systemen. Hierdoor bent U enkel basic beveiligd tegen virussen. Uw persoongegevens en andere   gegevens zijn hier niet beschermd.

 KASPERSKY INTERNET/TOTAL SECURITY
(betalend per pc/per jaar)

Deze beveiliging is de standaard betalende beveiliging die wij plaatsen op desktops en laptops. Deze bescherming biedt u beveiliging tegen virussen en andere aanvallen.

PROFESSIONAL KASPERKY

Heeft u andere professionele noden dan komen wij langs om met u te overleggen.

 

 

3. Gebruikerssoftware

Bij de aankoop van onze systemen kunt U altijd kiezen tussen een aantal gebruikersprogramma's.  Een aantal zijn onder bepaalde omstandigheden volledig gratis andere zijn onder betaallicentie. Webcomp - Rudi Vande Weghe werkt altijd volgens de legale procedure per programma of aanbieder bepaald. Er dient altijd een licentie te worden geregistreerd of aangekocht volgens de wetgevingen van land en producent.  

office.jpg open office.png adobe.jpg

 

A) Office365

Het office365-gamma bevat zowel pakketten die geschikt zijn voor de kleine thuisgebruiker als voor de professionele gerbuiker. Het voordeel is dat je de software huurt en dus nooit met een oudere versie kunt zitten. U hebt altijd recht op de laatste versie van Office. 

Voor de thuisgebruiker: klik hier

Voor de professionele gebruiker: klik hier.

B) APACHE Openoffice

Dit is een gratis softwarepakket dat de functionaliteit van de microsoft officeprodukten benadert. Het beschikt ook over een tekstverwerken en rekenblad en kan als alternatief beschouwd worden voor het officepakket als U niet elke dag deze toepassingen nodig hebt.

C) Adobeprodukten

Webcomp - Rudi Vande Weghe kan U ook de diverse adobeprodukten verschaffen met licentie. Voor alle info hieromtrent mail ons.

4. Routing/Adblocking/Mediasoftware.

A) Routing Software.

pfsense.jpegWebcomp-Rudi Vande Weghe biedt de mogelijkheid aan om diverse opensource routingsoftware te implementeren op diverse hardware devices. Hierbij wordt telkens rekening gehouden met de individuele noden van de klant. 

De software die hiervoor gebruikt wordt, is pfsense of opensense. Deze software wordt geinstalleerd op de gekozen software en samen met de klant geconfigureerd naar vraag.

 

B) Adblocking and adult-filtering.

Webcomp-Rudi Vande Weghe biedt de mogelijk aan om in U eigen netwerking de onnodige ads te blokeren via een DNS-filter. Deze filter kan ook uitgebreid worden met een aantal lijsten die adult-website voor 90% blokkeren. Individuele websites kunnen eventueel toegevoegd worden. Hiervoor configureert Webcomp-Rudi Vande Weghe de nodige hardware met het opensource programma PIHOLE.

pihole.png

C) Mediasoftware

Webcomp - Rudi Vande Weghe werkt met verschillende opensource mediaspeler zoals kodi. De mediabehoeftes worden telkens op maat bekeken.+

kodi.jpg